niedziela, 4 sierpnia 2013

muffiny z cukinią

Chyba zostanę samozwańczą królową słonych muffinów.
Nieważne, że jest upał i że piekarnik i kto w ogóle myśli o gotowaniu. Nieważne.

Po wersji z oKurkami! był czas na kolejne sezonowe - z żółtą cukinią. Składniki suche i mokre właściwie identyczne jak w kurkach, z małym wyjątkiem - tym razem mąka była tylko pszenna razowa + owsiana.
Bez dodatku jasnej pszennej.

A na dodatek była:

  • mała żółta cukinia pokrojona w drobną kostkę
  • podsmażona z 3 ząbkami czosnku
  • po podsmażeniu wymieszana z pęczkiem posiekanej natki pietruszki

40min i fru!



3 komentarze:

  1. O kurczę! Ani z cukinią ani z kurkami jeszcze nie jadłam! A dzisiaj u mnie też słone muffinki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmmm, włoską inspirację też z pewnością wdrożę w życie :)

      Usuń