niedziela, 9 grudnia 2012

razowe babki aka muffiny bananowe

Przepis nieprzyzwoicie banalny, znaleziony w sieci, przerobiony na wersję raz-ową, ale nie jedno-razową. Babki upieczone w towarzystwie moich babek w pół godziny. Nie za słodkie, dość zdrowe z mąki 100% razowej. Prawdziwe, bez nadmiaru cukru, bez lukru.

Na 12 małych babek wymieszałam:
  • 1 dużą szklankę mąki 
  • 4 uprzednio zmiksowane banany
  • pół szklanki brązowego cukru (może być więcej)
  • rodzynki  (o których zapomniałam, ale były w planie bardzo ważnym składnikiem)
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia lub innego amoniaku
W piecu rozgrzanym do 180-200C babki przez ok. 20 minut trochę wyrosły. Czym jest 20 minut.

Do 20 lat trzeba ton codziennej miłości. 


I to ona jest tym razem najważniejsza. Prosta i bezpośrednia jak poniższy chlebowy look.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz